Categories: Javaslatok és kérések :

Youtube pénzkeresés Jogi problémák.

Showing 1-7 of 7 messages
Youtube pénzkeresés Jogi problémák. Hunbaly 4/29/12 1:50 AM
Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, amivel nyilvánvalóan sokan szenvednek. Nagyon sok Youtube videót szeretnék a közeljövőben készíteni, mivel elérhető számomra a pénzkeresési lehetőség(monetization), viszont akadnak vele problémáim. A leírásoknak megfelelően küldöm el a Copyright dokumentumokat, viszont egy-kettő kivételével mindegyik videómat visszautasítják. Nem tartalmaz zenét, csak Videójátékokból felvett jeleneteket, amiket viszon folyamatosan kommentálom, szóval nem csak Gameplay. Furcsa dolog, hogy állítólag a hosszú felvételekkel nem lehet pénzt keresni, viszont nekem van már egy elfogadott, 30perces videóm, ami ugyancsak Videójátékból való, és egy másik címnél nem engedélyeztek semmit. Kérlek segítsetek, mi ilyenkor a teendő?

Köszönöm!
Re: Youtube pénzkeresés Jogi problémák. gravi_t 4/29/12 3:08 AM
Hunbaly,

Ha esetleg itt nem kapsz választ (végülis ez a webmesterek fórum), akkor nyugodtan keresd fel a YouTube fórumot és tedd fel a kérdésedet ott is. A YouTube fórum angol nyelvű, szóval előny, ha angolul kérdezel. Ha nagyon nem megy, tudunk segíteni.

Re: Youtube pénzkeresés Jogi problémák. Hunbaly 4/29/12 4:20 AM
Értem, köszönöm szépen!
Re: Youtube pénzkeresés Jogi problémák. WSzP 4/29/12 1:07 PM
 állítólag a hosszú felvételekkel nem lehet pénzt keresni, 
Ez egyáltalán nem igaz. Ki állít ilyet.
 Nem tartalmaz zenét, csak Videójátékokból felvett jeleneteket, amiket viszon folyamatosan kommentálom, 
 A kulcsszó itt a videojátékok. A hivatalos állásfoglalás: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=en&answer=138161
 Some video game publishers allow you to use all video game content for commercial use and state that in their license agreements.  
Tehát magyarul: csak néhány játék kiadó engedélyezi, hogy a játékaikból felvett videoanyaggal kereskedelmi tevékenységet folytass, ha ez így van, akkor ezt jelzik a szolgáltatási feltételekben, vagyis az EULA-ban. Tudod, a játékokhoz csatolt szöveges file, amit a kutya nem olvas el. Na, ha ott írja, hogy lehet, akkor lehet. Egyébként meg nem.
Re: Youtube pénzkeresés Jogi problémák. blacktomcat 9/5/12 11:58 AM
Sziasztok!

Engem az érdekelne ha csinálnék(csináltam is és feltöltöttem videókat) abból hogy lehet lehetne pénzt csinálni. Keresgéltem, de egyenlőre zavaros a story.

Köszönöm!

Re: Youtube pénzkeresés Jogi problémák. Mr.Graphic 9/6/12 6:18 AM
Ha elér egy nézettségi szintet akkor kikerülnek rá hirdetések és a hirdetés bevételből kapsz valamennyi százalékot.
Ehhez viszont olyan videó felvételnek, filmnek kell lenni amire sokan kíváncsiak.
Re: Youtube pénzkeresés Jogi problémák. Attila Veres 12/3/12 3:28 AM
Szia