Categories: Search Console :

Ben gehackt!!!

Showing 1-33 of 33 messages
Ben gehackt!!! AnnekeD 6/29/09 10:50 PM
Na het lezen van dit forum is mij nu wel duidelijk dat ik gehackt ben. Ook bij mij wordt er een code in de bron gezet. Veel merk ik er niets van als ik 'm open. Alleen de titel staat een stukje naar beneden. Ik kan op de site zelf niets aanklikken. Ik heb drie homepages bij HetNet en alledrie zijn gehackt. Ik heb vorige week al de helpdesk van HetNet gebeld, maar die doen er niet zo dramatisch over. Bij het openen van mijn site schoten vele pop-ups te voorschijn en mijn gaf de schuld aan de gratis teller die ik al heel lang geleden eraf had gegooid. Raar verhaal. Maar nu ik dit allemaal lees, is de zaak dus wel degelijk ernstig. Alleen, wat nu??? Moet ik alles van de server van home.hetnet.nl halen?
Wat ik zo vreemd vind....hoe kan het dat het bij alle drie de homepages gebeurd.

Ik ben niet heel erg kundig met computers en websites. Maar ik red me wel aardig. Was alleen blij dat ik websites kon maken en dat om internet kon krijgen. En dan nu dit....
Ik hoop dan ook dat iemand mij stap voor stap kan helpen wat ik nu doen moet.

Anneke...
Re: Ben gehackt!!! Taischo 6/30/09 3:05 AM
Inderdaad, de beste en snelste remedie is
A. gebruik Firefox (of Chrome, maar die is minder geoptimaliseerd voor webmasters)
B. Alles van de site afhalen.
C. Zorg dat je computer virusvrij is.
D. Een backup van je site terugzetten.
E. Ga naar Webmasterstools, lees het bericht wat daar staat en je vind daar ook een link om je site te laten heronderzoeken zodat je weer op een normale manier bereikbaar is.

Noot: Doordat je je eigen besmette site hebt geopend is je computer met zekerheid besmet. Als je besmet bent met die Chinese badware leest die badware met je mee als je je FTP-verbinding maakt en besmet je site dus binnen no time overnieuw, gebruik makend van je eigen computer en je eigen FTP gegevens.
Re: Ben gehackt!!! Colin 6/30/09 3:20 AM
Dag Anneke,  zoals Kees aangeeft is 9/10 jouw computer besmet.  Het beste is dus een betaalde antivirus te gebruiken in combinatie met gratis tools.
Zowel AVG als PANDA blijken niet genoeg te zijn. Er zijn verschillende personen die zelfs met AVG en PANDA aan infectie hebben opgelopen.
Zeker ook je windows updates doen en deze automatisch laten updaten. Anders blijf je met een onveilige computer zitten ondanks virus protectie.

Jij moet eerst je computer virus vrij hebben en dan kan je de website aanpakken.
Als je aangeeft dat je niets van computers kent, vraag dan een kennis.

Mijn advies is PANDA + cc cleaner + adware =  Deze 3 werken samen en verwijderen niets van elkaar.

Dan kan je uw website opnieuw uploaden... Uiteraard ZEKER uw paswoord veranderen.
Als uw website doorgeeft kunnen we mee zien of het in orde is.

Succes !
Re: Ben gehackt!!! Taischo 6/30/09 3:54 AM
Je kan beter Adaware nemen in plaats van Adware ;)
Re: Ben gehackt!!! Colin 6/30/09 4:13 AM
:-) inderdaad.
Re: Ben gehackt!!! AnnekeD 6/30/09 4:24 AM
Ik gebruik de betaalde Norman. Dan is dit ook niet een goede antivirus.
Op dit moment heb ik twee sites leeg. Gisteren heb ik met norman mijn computer gescand. Het gevolg...5 trojaanse paarden. Vandaag heb ik het nogmaals gedaan en is er niets gevonden. Wel toen ik ermee bezig was, werden 2 trojaanse paarden door Norman gedecteerd en in quarantaine gezet.

Van één homepages heb ik vandaag het wachtwoord al gewijzigd, maar dat was waarschijnlijk te voorbarig...???
Re: Ben gehackt!!! Colin 6/30/09 4:42 AM
Misschien wel.  Eerst 100% zeker zijn van je computer.
Er zijn nog een paar gratis oplossingen en die zeker geen kwaad kunnen. Max. een beetje 'over kill' maar beter dat dan virussen.
ccleaner en Adaware   zijn programma's waar ik al jaren mee werk.  +  PANDA anti virus = betalend.
Ik zou die eerst alle 3 laten lopen zodat ik zeker ben.   Dan is de computer in orde.
Dan de website....  ftp gegevens en een clean versie uploaden.

Kijk ook eens hier:
http://badwarebusters.org/main/itemview/2

Je kan zelf je website scannen:  http://wam.dasient.com/wam/
Re: Ben gehackt!!! AnnekeD 6/30/09 4:58 AM
ccleaner kan ik van deze site downloaden? http://www.ccleaner.com/
Ik gebruik FileZila als FTP programma. Ik had de Snelverbindgeschiedenis en de herverbindingsinformatie al leeggemaakt, maar kan hem beter opnieuw downloaden dus.
Re: Ben gehackt!!! Taischo 6/30/09 5:25 AM
Dat laatste hoeft dacht ik niet, Filezilla is niet besmet, elk goed virusprogramma had een dergelijke actie gedetecteerd.
Wachtwoorden veranderen in deze situatie is altijd goed, omdat je niet met zekerheid weet wie of wat de boosdoener is. Zit die boosdoener extern, dan heb je hem nu al buiten de deur.

@Colin: Je site scannen kan niet op die 2e link, wat wel kan is dat alle blacklists worden gescand op jouw domeinnaam, maar dan ben je te laat, want dat wist je ook al.
De enige manier om de blacklist te laten herzien is op http://www.stopbadware.org zoals dat in het in de WMT melding staat en hoe sneller je dat doet, hoe sneller ze zullen reageren.
Re: Ben gehackt!!! Colin 6/30/09 5:25 AM
http://www.ccleaner.com/   : juist   :  zie ook bij opstart bestanden als je ccleaner gebruikt dan kan je zien wat er allemaal opstart op jouw computer.

Ik heb ondertussen al gelezen over FileZila (mensen met filezila) zijn geïnfecteerd.   Zal waarschijnlijk toeval zijn omdat het een goed ftp programma is.
Ik zou het upgraden.
Re: Ben gehackt!!! Colin 6/30/09 5:50 AM
Kees in dat artikel van http://badwarebusters.org/main/itemview/2  staat een overzicht van tips - eigenlijk vind je daar veel meer informatie.
Als je geen probleem hebt met engels is dat schitterende bron voor jezelf in te werken in deze materie.

Mensen pas echt op 800% meer malware sinds januari 2009.   1/4 computers in USA besmet...

Ik kan nu ook niets anders doen dan van alles en nog wat lezen om mezelf en anderen te bewapenen tegen deze gevaren.
Re: Ben gehackt!!! Taischo 6/30/09 7:31 AM
@Colin: Wat je daar zegt is waar, daar ging het niet om, ik had het over die tweede link die je noemde, dat je daar niet je site kon laten scannen en daar ging het om.
Re: Ben gehackt!!! Colin 6/30/09 7:39 AM
Kees ik weet het :-)  Maar toch even uitleggen hé. :-)
Re: Ben gehackt!!! Taischo 6/30/09 7:41 AM
Appels en peren?
Re: Ben gehackt!!! AnnekeD 7/4/09 1:37 PM
Ik had liever even iemand bij mijn PC willen hebben, die iets meer weet van computers, maar helaas vakantietijd...
Dus ik moet het alleen proberen om zeker er van te zijn dat mijn PC virusvrij is.

Ccleaner  heb ik gebruikt. Ik heb wel even geaarzeld of het echt wel goed was wat ik deed, want ik twijfelde enorm aan wat er allemaal verwjiderd ging worden, maar heb toch maar op "Schoonmaken" geklikt. Misschien ook wel eens goed om al die cookies te verwijderen. Dat was nog nooit gebeurd.
Ad-Adware heb ik niet gedownload, want als ik het goed begrijp is dat een testversie...??? En kan het wel samen met Norman.

Wel heb ik even de Norman helpdesk gebeld en kreeg nog een tip, om via een special programma van Norman, malware van mijn computer te verwijderen. Dat zal ik nog eens goed doornemen, want het zijn allemaal handelingen die ik nog nooit gedaan heb. Maar het is duidelijk omschreven, dus ik zal er wel uitkomen.
Re: Ben gehackt!!! Ralf 7/4/09 5:09 PM

Lastig als er niemand is die je kan helpen. Ik vindt het wel apart je hebt een antivirus programma (Norrman?) en je PC staat vol met van alles. Volgens mij heb aan een enkel programma genoeg, bijvoorbeeld Avast! De ThuisEditie is gratis zie www.avast.com

Re: Ben gehackt!!! Taischo 7/5/09 3:04 AM
Je mag nooit zonder meer 2 antivirusprogramma's tegelijk op je computer actief hebben. Het ene programma zou namelijk het andere (onterecht) als virus kunnen herkennen omdat bijv elk antivirus programma gebruikt maakt van een "signature"-database. Die virus signatures in het andere programma kunnen dus worden herkend door het ene AV-programma en zo ontstaat dat conflict.
Ik kan me herinneren dat ik ooit twee waarschuwingen op mijn scherm had staan van twee AV-scanners die op praktisch hetzelfde moment vroegen of ze elkaar mochten verwijderen!
AV-software is meestal opgesplitst in verschillende taken, verschillende programma's dus die door een 'moeder'-programma in de gaten worden gehouden. Door sommige taken uit te schakelen is het mogelijk om zo'n uitgeschakelde taak te laten uitvoeren door een ander programma.
Zo kan je bijv. Defender draaien naast AVG, conflicten zijn niet uitgesloten, maar als Defender is ingesteld dat hij geen bestanden op de harde schijf mag scannen dan valt het met die conflicten erg mee. Dus heb je 2 AV-programma's zorg dan dat de taken van die twee programma's elkaar niet we sterk overlappen.
Avast is zo ongeveer het enige AV-programma met enige reputatie dat nog op Win 98 draait. Realiseer je wel dat het draaien van 2 AV-programma's een behoorlijke aanslag kan zijn op de computercapaciteit en daar zit lang niet iedereen op te wachten
Ik denk dat AVG het meest gebruikte gratis programma is, ik gebruik hem ook, maar hij is berucht om het aantal false positives, dat gevonden wordt en met name op .feit dat hij de volledige computercapacitet in beslag kan nemen als je je computer even niet gebruikt. Het kan dan erg lang duren wil je weer de beschikking krijgen over die capaciteit.
Panda gebruikt zeer veel belovende techniek en zou ook een goed gratis programma kunnen zijn.
In professionele ontwikkelomgevingen heb ik heel veel het gebruik van Kaspersky gezien en ik denk dat die op dit moment de beste is.

Veel AV-programma aanbieders (zoals Kasperski en blijkbaar Norman ook) hebben ook on-line scanners en het is aanbevelenswaardig je computer af en toe zo'n online beurt te geven.

Geen enkel AV-programma is foutloos, dus je kunt er nooit blindelings op vertrouwen. Je moet dus altijd waakzaam zijn op het gedrag van je computer.
Af en toe wisselen van AV-scanner is een goed alternatief voor een online scan. Nadat je computer enige malen helemaal is doorzocht door een alternatieve AV-scanner kan je dan weer op je favourite scanner terugvallen.
Re: Ben gehackt!!! Colin 7/8/09 5:52 AM
Anneke,  (heb weer even tijd)
Ik ben nu op verschillende systemen aan het testen.     Adaware + ccleaner + PANDA 2009  gaan perfect samen.
Voor jouw is dat dan Norman ipv PANDA 2009
Panda is de real time scanner , zou malware en virussen moeten tegenhouden  en scant elke dag automatisch
CCleaner en Adaware run ik manueel daarna.  Deze programma's Beïnvloeden elkaar niet en hebben elk iets wat ze beter doen als de andere.
Ik heb meerdere malen artikels gelezen van mensen met een o.a. betalende antivirus programma's en toch problemen hebben....
AVAST is volgens mijn bevindingen niet geschikt om met meerdere programma's te werken. Die wil blijkbaar alleen werken.

De mensen die intens bezig zijn met deze problematiek en dus beter geplaatst zijn als wij.  Geven nu ook als advies meerdere programma's te gebruiken.
Momenteel zijn er zoveel besmette computers in de wereld dat je de landen en continenten kan zien aan de hand van besmette computers...

Gebruik bijvoorbeeld ook de antivirus van je provider.  Dat houdt al wat tegen.
Surf met firefox + addon NOSCRIPT....  Dan zie je hoeveel scripts er worden tegengehouden. Laat enkel toe, wie je kent of echt betrouwbaar is.

Pas op met software van onbekenden!!  Er circuleren GRATIS anti virus programma's die ZELF het virus zijn.
Terwijl je scant zoekt het uw computer af en stuurt het uw gegevens door... Dus zoek altijd op wie de software maakt.

En vooral doe je updates van alles wat met security te maken heeft.   Elke dag zijn er 14 varianten op de laatste update van AVG programma's.
Best dus elke dag updaten en ook elke dag scannen als je veel surft.


Alé tot de volgende
Re: Ben gehackt!!! AnnekeD 7/8/09 2:15 PM
Owkee, bedankt voor de informatie.

Ik ben inderdaad voorzichtig met het downloaden van verschillende gratis virusscanners. CCleaner gebruik in nu wel. Maar ik twijfel nog over Adaware. Ik neem aan dat dat Ad-Aware van Lavasoft is...??? En kan ik deze echt naast Norman gebruiken. Zo ja, dan ga ik 'm downloaden (gratis versie). Want ook ik heb wel eens gehoord dat je geen twee verschillende virusscanners op je PC moet hebben. Zo biedt mijn provider Het Net hun eigen beveiligingsprogramma aan (PC veilig) voor € 5,-- in de maand. Ik ben daar nooit op ingegaan, omdat ik twijfel of ik deze naast Norman kan gebruiken.
Nu wilde ik net de "beveilingsCheck" doen op de site van Het Net, maar dat kan alleen als je met Microsoft IE werkt. En op aanraden gebruik in nu Firefox.

Deze week heb ik weinig gesurft en gisteren vond Norman toch weer vier trojaanse paarden.

Verder gebruik ik nog Outlook Express, waar ik ook mijn twijfels over heb. Is Outlook Express wel veilig genoeg? Of kan ik beter Thunderbird gebruiken?

Ik ga niet eerder mijn wachtwoorden wijzigen voordat ik zeker ben dat ik virusvrij ben. En zolang zet ik mijn websites ook niet online.
Re: Ben gehackt!!! Taischo 7/8/09 2:28 PM
Ad-Aware van Lavasoft is de goede.
Nooit twee virusscanners tegelijkertijd op je computer klopt.
Je hoeft IE niet van je computer te gooien als je Firefox gebruikt. Zoals je ziet is het de ene keer IE, de andere keer Firefox die de voorkeur heeft, en als je veel met Gmail werkt is het handig om daar Chrome voor te gebruiken. Gebruik gelijktijdig kan, maar hou er rekening mee dat browsers een flinke aanslag doen op je interne geheugen en je rekencapaciteit. Heb je regelmatig twee browsers en een emailprogramma en een toepassing als Word gelijktijdig geopend heb je al gauw 2GB intern geheugen nodig en anders moet je nog wel eens wachten als je omschakeld.
OE is al vele jaren niet meer onderhouden en zal de nodige beveiligingslekken hebben, verstandiger is het om te upgraden naar Windows Live Mail.

En dat laatste is een verstandige keuze, maar als het te lang gaat duren kan je reputatie verliezen bij de zoekmachines, hou dus WebMastersTools in de gaten.
Re: Ben gehackt!!! Colin 7/9/09 1:58 AM
Sorry maar ik lees weer veel zever.   Ik gebruik 3 scanners samen !!!!  Nog eens : Ik heb panda en ccleaner gerund gisteren.  Daarna Ad-aware.  Ad-aware heeft nog een proces gezien dat  verdacht was.  Geen enkel van deze programma's beïnvloed mekaar.
Ik heb enkel werk aan mijn collega's hun computers want ik ben zelf nog nooit getroffen omdat ik met apple computers werk.
Is trouwens nu ook geen zekerheid meer want ook voor apple zijn er trojans in omloop.  Maar ik heb tot vandaag nog nooit een virus gehad op één van mijn computers.... En dat zijn er veel.

Anneke - ik zou eerlijk gezegd nu uw email nakijken...  Kan inderdaad via email komen... Gebeurd veel trouwens...   Je zou van telenet of belgacom uw antivirus moeten aanzetten - zodat er gescand word voor het binnen komt - dan komen ze nog binnen.... in jouw geval zou norman het in quarantaine moeten zetten... Als dit niet gebeurd kan je normaal ook je emails scannen.  (C schijf zeker extra nakijken)

Als je nog een website online hebt staan, zou ik toch het paswoord tijdelijk veranderen....
Kan zeker geen kwaad en men kan nu niet op je server...
Toch belangrijk voor anderen.

Weinig surfen is niet belangrijk.... De websites die je bezoekt dat is belangrijk.   Wij hebben veel websites met verenigingen bezocht.  De meeste hebben een besmetting... joomla, myspace, worldpress,....  noem ze op zijn allemaal al besmet geweest of zijn het nog als men geen updates doet.
Gebruik je ook de addon NOSCRIPT van firefox???   Dat zou ik zeker ook doen in jouw geval.

Ik gebuik thunderbird  maar dat is geen garantie.  Al ben ik zeker geen voorstander voor microsoft producten tenzij het echt niet anders kan.

Alé weer wat info gegeven.  Succes in elk geval.
Re: Ben gehackt!!! Taischo 7/9/09 2:04 AM
Colin, Goed lezen: Je gebruikt 3 scanners samen, maar die 3 scanners hebben verschillende taken. Probeer maar eens Panda, AVG en Avast, dan zal je ervaren wat ik bedoel met 3 virusscanners!
Re: Ben gehackt!!! Colin 7/9/09 2:22 AM
Hallo Kees, inderdaad AVAST heb ik gezegd dat dat niet werkt met anderen.
Ik zou eerder over kill doen om deze moment dan te weinig protectie.  De programma's geven het ook aan dat ze niet samen werken.
Voor een leek raad ik dus aan om het te proberen.  AVAST heb ik getest en dat geeft inderdaad aan dat het niet samen met panda wil werken.
Ik kies dan voor panda omdat dat aangekocht is door de firma... (na extern advies trouwens)

Ik zou dus ook maar 1 programma real time laten scannen... en de andere manueel runnen... kwestie van iets meer virus definities te hebben die up to date zijn.  

Ik moet zelf straks naar een andere vestiging om daar de PC's in orde te gaan brengen.
Ik ben benieuwd wat ik daar allemaal ga aantreffen...

Alé Zo blijven we bezig natuurlijk.
Re: Ben gehackt!!! Taischo 7/9/09 2:28 AM
Colin, Anders gezegd, Ad-Aware en CCleaner zijn geen Anti virus programma's: Daarom kunnen ze samen werken met willekeurig welk Anti-Virus programma
Re: Ben gehackt!!! Colin 7/9/09 3:01 AM
:-)
Re: Ben gehackt!!! AnnekeD 7/9/09 4:29 AM
Owkee, dat wilde ik graag zeker weten of Ad-Aware en CCleaner AV-programma's zijn of niet. En of ik ze naast Norman kan gebruiken.
Klopt het dat de gratis versie van Ad-Aware een testversie is, die ik maar een paar maanden of korter kan gebruiken?

Nee, ik dacht niet dat ik de addon NOSCRIPT van Firefox gebruik.
Windows Live Mail heb ik gedownload, maar aangezien ik regelmatig een nieuwsbrief per mail verstuur aan zo'n 120 personen tegelijk (deze personen in een aparte map gezet), ben ik weer terug gegaan naar OE, want ik vond deze mogelijkheid niet bij Windows Live. Maar misschien heb ik deze mogelijkheid over het hoofd gezien.

Van HetNet (mijn provider) worden mijn mails wel gescand door HetNet (E-mail Virus Scan). Ik weet niet of er door spam ook virussen binnen kunnen komen. Ik heb van HetNet geen E-mail Spam Filter in het abonnement toegevoegd.
Re: Ben gehackt!!! Taischo 7/9/09 5:28 AM
Ad Aware: Je moet de Free versie hebben onder de groene knop (rechts)
WLM werkt net als OE, het uiterlijk is wat moderner, maar alle oude functies zitten er nog in, soms op een wat andere plaats. Dus je maakt daar ook groepen, klik contactpersonen, rechts klikken op de gewenste groep, klik email en je hebt de groeps e-mail.
Natuurlijk komen er via Spam ook virussen binnen, maar dat geldt voor ieder mailtje: iedere kennis of geliefd familielid van jou kan jou ook een besmet e-mailtje sturen, daarom is een goede virusscanner, die ook je e-mail scant noodzakelijk.

Re: Ben gehackt!!! Colin 7/10/09 12:57 AM
Ik heb gisteren op een computer met AVG wel VISTA windows een scan gedaan.   Blijkbaar werkt het echt goed.
Dus VISTA + AVG  doen echt wel goed werk.  Heb ik nu gezien en getest en niets gevonden met PANDA na verwijdering van AVG.
Kees je hebt gelijk qua AVG vaststellingen.

Wel raad ik aan om de 20 jaar jubileum versie van ADaware te gebruiken. Deze is gratis en doet wel een update van definities.
Ik zie dat adaware vooral goed werk doet bij trojans die processen van windows infecteren.  Daar gaat panda over en adaware verwijderd ze wel.

Nog een tip Anneke :
Het beste is om op uw computer een admin te hebben en een gebruikers account voor jezelf.   Dus als je zelf werkt gebruik dan je gebruikers account die installeren van software niet toelaat. Zo heb je veel minder kans dat er iets gebeurd.  Als jezelf iets wil installeren switch je even naar admin.
Maar je surft niet en haalt geen mails binnen als de admin actief is.  Dat doe je met je gebruikers account.

Ccleaner doet dan weer een paar echte handige dingen om de computer sneller en beter te doen werken.

that's it for today.
Re: Ben gehackt!!! Colin 7/10/09 4:41 AM
Anneke,

Kijk ook even hier:
http://www.google.com/support/websearch/bin/answer.py?hl=en&answer=8091

Geeft een goed overzicht. Handig.
Re: Ben gehackt!!! Taischo 7/10/09 4:45 AM
Dit leest veel makkelijker in het Nederlands dus http://www.google.com/support/websearch/bin/answer.py?hl=nl&answer=8091
Re: Ben gehackt!!! Colin 7/10/09 4:56 AM
Handig kees :-)
Re: Ben gehackt!!! R3inhout 7/19/09 2:02 PM
Even een vraag...sorry als ik buiten het gesprek vraag maar ik heb net ad-aware gedraaid op mijn pc en er werd win32backdoor.prorat gevonden.
Kan dit de malware zijn die ook op jouw pc voorkomt?
Re: Ben gehackt!!! AnnekeD 10/21/09 11:42 AM
Mijn antwoord komt wel heel erg laat...
Nee, deze malware had ik niet op mijn PC

Uiteindelijk ben ik er wel vanaf gekomen door hulp te zoeken op http://www.hijackthis.nl/
Misschien een tip...

Dit was mijn topic
http://www.hijackthis.nl/forum/viewtopic.php?f=34&t=22775
More topics »